Search
  • En rejäl jämställdhetskonsult
  • info@jamsa.se | 070-548 98 59
Search Menu

Äldsta Tricket i boken

Min femton år yngre vän redogör för helgens bravader och det lät alldeles fantastiskt utom på en punkt. En kille drog de äldsta tricket i boken och hon och hennes kompis köpte det. Ni kan postgången; de var kul, alla var snygga, fyrverkerier och gott att äta och att dricka. En drack mer än den åt och ville hem, väninnan följde med. En man ber att få dela taxi för att han bor åt samma håll och när tjejerna skall kliva ur bilen upptäcker den unge mannen att han har tappat bort sin hemnyckel. Ve och fasa! Han ber att få sova över för att som man säger överleva natten. Det är oklart varför, men väninnan till min vän lät honom sova över. Av någon anledning kände sig i behov av att att påtala för mannen att han skulle ge fan i min något överförfriskade vän. Underförstått att han inte skulle göra närmanden. Hur kommer det sig att tricket överlevt sedan jag var ute och dansade för femton år sedan? Varför drar killar fortfarande kortet och varför går unga kvinnor på det? Varför tar unga kvinnor på sig ansvaret att ta hand om unga män samtidigt som de inte verkar lita på deras omdöme, varför släppa in dem i sitt eget hem, sin borg?
Helt ärligt, varför?!!! Det fanns så många andra alternativ som var tillgängliga: Kåtbocken kunde förslagsvis;
-sova i trapphuset
-ta taxi hem
-be mamma och pappa att hämta honom
-sova hos en kompis
-ta in på hotell
-gå hem
-springa hem
-hjula hem
Jag lämnar min vän efter vårt samtal och kan inte släppa tanken på hur vi bär bilder om vilka vi är och vilka vi bör vara. Jag vill inte att min son skall försöka smyga till sig fullsex i lönndom lika lite som jag vill att någon ung kvinna tror sig behöva leverera för att rädda en människa i nöd.
taxi