Search
  • En rejäl jämställdhetskonsult
  • info@jamsa.se | 070-548 98 59
Search Menu

Nordiskt Forum Samverkan för jämställdhet i Norrbotten

Många aktörer från Norrbotten är på plats! Åsa Petersen förklarar varför jämställdhet är viktigt för oss som vill leva och bo i länet. Budskapet är att vi måste göra Jämställdhet, inte bara skriva under dokument, göra hyllvärmare och prata.

Piteå Kommun presenterar sitt arbete med Jämställdhetsintegrering. Jag känner mig stolt över att fått vara en del i deras arbete som ansvarig för jämställdhetsstrategernas utvecklingsprogram. Konkreta, tydliga och helt befriade från bubbelibubb levererar Helena Stenberg och Lena Sturk.

image

 

Marianne Karlsson, länssamordnare Samverkan mot våld. Otroligt viktigt och intressant och jag vill sätta ”knappen” på min sida. Jag önskar jag visste hur man gjorde bara.  Johan Forsberg spelare i Luleå Hockey, tre meningar följt av rikliga applåder.

Jag kan inte låta bli att reflektera över ordet tillväxt och När man kopplar det till våra basnäringar tolkar jag det som om det är ekonomisk tillväxt man avser. I handlingsplan för jämställd Reginald tillväxt 2013-2014 används ordet tillväxt i det sammanhanget, menar man att vi skall bli jämställda för att det skall ske ekonomisk tillväxt? Eller menar man att ekonomisk tillväxt är en förutsättning för jämställdhet? Jag tycker att jämställdhet bär sitt eget värde, jämställdhet skall finnas oavsett och jag tror inte att Norrbotten är där än. Fortfarande behöver många instanser externa skäl för att arbeta för med jämställdhet verksamhet, det räcker inte med ”bara” att arbeta för ökad jämställdhet. Det tycker jag är synd för utgångspunkten för arbetet kommer att påverka hur vi ser på problemet, vilken analys vi gör och åtgärderna som tas. Men jag är inte snobbig. Jag gläds över jämställdhetsarbete även om de främst syftar till ekonomisk tillväxt än alla människors rätt att leva ett liv fritt från tvingande normer och diskriminering.

image

Tanya Hagert sjunger och det svänger!

 

Leave a Comment

Required fields are marked *.